Zarejestruj się i dołącz do społeczności forum.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Przegieli pale maksymalnie z odkrecaniem kolanka wydechu - trzeba bylo napisac wczesniej zeby nie skrecac tego na maxa, ja mam porzadnie skrecone wiec sobie te sruby wkrecilem szczypcami z boku. Wsadzenie silnika na miejsce to tez dosyc brutalna metoda na chama, no ale coz. Z regulacja ciegien gazu/hamulca tez sporo zabawy.
....Z regulacja ciegien gazu/hamulca tez sporo zabawy.
no właśnie - jak sobie z tym poradziłeś? Pisałem w innym dziale o problemie z popychaczem hamulca obcierającym o śrubę regulacyjną gaźnika. Nie idzie tak ustawić zarówno orczyka (wybór otworu) jak i wysunięcia tego popychacza "z oczkiem" (na osi hamulca), żeby długi popychacz nie wadził o śrubę gaźnika. Trochę mnie to irytuje, bo wczoraj siedziałem nad tym cały wieczór i nic! Jeden kolega tutaj zasugerował lekkie wyprofilowania/wygięcie popychacza - co o tym sądzicie?
no ja delikatnie wygialem, na razie podczas testow nie wykazuje tendencji do wyprostowywania sie nawet przy hamulcu wcisnietym na max. Ogolnie problem to nie jest moze i specjalny, bo nie powoduje poruszenia sie srubki, ale jednak meczy to bardziej serwo jak obciera.
W koŃcu wymyśliłem co innego niż przeginać i doginać cięgno , obróciłem o 180 stopni ,to ,znaczy przełożyłem ten element z oczkiem i założyłem go od drugiej strony nad kołami skrzyni biegów jest ok a nawet lepiej a i chample biorą teraz mocno jak docisnę i gaz chodzi pięknie nic sie o nic nie opciera
-fota w galerii rct
No nareszcie zakupione cos tego mało ale już niedługo koniec
Chce ktoś foty?
tteessaa - pokaz fotke albo opisz dokladniej bo nie kumam co zrobiles ;]
a mi nic nie ociera
ciekawe że u jednych dobrze ,a u drugich żle?
tteessaa: no faktycznie ciekawe, tym bardziej ze kombinowalem identycznie jak Ty zalozyc i to ucho mi dotykalo do wiekszego kola kij z tym, wygiete tez dziala dobrze
jest 4-5 mm nad kołem zębatym ,ale druciane oczko musi zawijać sie od dołu do góry
a u mnie nawet jak jest do gory to zachacza jakies pol milimetra o wieksze kolo moze mam jakis krotszy ten docisk hamulca? Nie wiem w sumie, tak jak zrobilem powinno dac rade.
BMW: Treść tego postu i zdjęcie dodałem do pierwszego postu pozdro
a ja nie wiem czy mi obdciera czy nie bo jestem cztery numery w plecy ostatnio nie mam czasu isc do kiosku i kupic rct musze isc w srody to odrazu kupie piec numerow troche bede mial skladania i sklejania bo jeszcze tych starych opon nie skleilem
Strony 1
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc
Theme Hydrogen by Kushi